IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проверяват дали са чисти парковете в София

Констатирани са проблеми в столичните райони „Витоша“, „Триадица“, „Люлин“ - първа, втора, осма и десета част

11:27 | 21.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Проверяват дали са чисти парковете в София

Започват проверки за състоянието на столичните паркове „Западен“, „Северен“ и „Южен“, както и на Борисовата градина, съобщиха от Националния кризисен щаб (НКЩ).

С решение на щаба от заседание на 16 април беше изискано от РИОСВ, РИОКОЗ и РДНСК да предприемат действия и да установят състоянието на столичните паркове.

През изминалите празнични дни дежурните звена при Националния кризисен щаб са извършили проверки за състоянието на почистването в столицата. Констатирани са проблеми в столичните райони „Витоша“, „Триадица“, „Люлин“ - първа, втора, осма и десета част.

На 20 април контролните органи са извършили проверка и в ж.к. „Младост“. Разпоредено е на кмета на район „Младост“ Петко Дюлгеров да предприеме спешни мерки за почистването на района.

Сметоизвозването и сметопочистването е било извършено с пълен капацитет, по график за празнични дни. Направено е почистване и ръчно метене около столичните храмове. Миенето на столичните булеварди е било извършвано по редовен график.

Двете държавни фирми, мобилизирани от щаба са започнали работа на 20 април около и в с. Чепинци, където ще работят и в следващите няколко дни за ликвидиране на нерегламентираните сметища. За вчерашния ден са извозени 250 куб.м, разрита земна политура - 450 кв.м, и са машинно изравнени 170 кв.м. За вчерашния ден от нерегламентираните сметища в с. Доброславци и с. Житен, са извозени 180 куб.м отпадъци.

Контролните групи към НКЩ продължават проверката на сигнали на граждани и изготвят график за навлизането на мобилизирана техника за почистването им. По график продължава и инспектирането на останалите столични райони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още