IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис отчита 40% спад на продажбите

Нетната печалба пада до 494 хил. лв. от 1,834 млн. лв. за първо тримесечие на миналата година

14:51 | 16.04.09 г.
ФеърПлей Пропъртис отчита 40% спад на продажбите

За първо тримесечие на годината ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ отчете спад на нетните приходи от продажби от 40 на сто до 4,2 млн. лв., показаха отчетите на дружеството за инвестиции в имоти, публикувани в Бюлетин Investor.bg.

83%, или 3,466 млн. лв., от тях се формират от приключването на договори за продажбата на 13 апартамента от комплексите „Санта Марина” и „Св. Иван Рилски”, а приходите от наеми са 689 хил. лв.

Нетната печалба пада до 494 хил. лв. от 1,834 млн. лв. за първо тримесечие на миналата година.

Фондът е сключил нови договори за продажба на 15 апартамента с обща стойност 3,2 млн. лв. в първите три месеца на годината. Компанията стартира 2009 г. с 5,2 млн. лв. постъпления по договори за продажба на апартаменти, а към края на март има 42 неприключени договора, които се очаква да генерират допълнителни приходи от 9,4 млн. лв. през следващия отчетен период на 2009 г.

Паричните потоци от оперативна дейност възлизат на 2,6 млн. лв. при отрицателен такъв за първо тримесечие на миналата година от минус 30 хил. лв.

„През март отчетохме съществено нарастване на продажбите - 47% от новите договори са именно от последния месец на тримесечието. Ще имаме основателна причина да актуализираме в положителна посока прогнозите си за годишна печалба, които обявихме на Годишното Общо събрание на акционерите, в случай, че тази тенденция се запази и през следващото тримесечие”, коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

За 2009 г. ФеърПлей очаква печалба за разпределение в размер на 2 млн. лв.

Днес акциите на ФеърПлей добавиха 2,6% до 0,31 лева за брой. 

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още