IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спад в цените и ръст на продажбите на съществуващи жилища в Канада

Ръстът в броя на продажбите през март е 7% спрямо февруари, но на годишна база има понижение от 20%

10:40 | 16.04.09 г.
Спад в цените и ръст на продажбите на съществуващи жилища в Канада

Продажните цени на съществуващи жилища в Канада са се понижили със 7,7 на сто през март спрямо година по-рано, а спрямо февруари отчитат ръст, показват данни на Канадската асоциация за недвижими имоти, цитирани от Ройтерс. 

Средната цена на жилище в Канада е била 288 641 канадски долара (238 546 щатски долара) в сравнение с 312 852 канадски долара година по-рано.

Цените са били по-ниски в 14 от 25 изследвани пазара, като най-сериозно е понижението в региона на Ванкувър. Средната цена в региона на Ванкувър, който бележеше рязко покачване в цените през последните няколко години, е била 530 763 канадски долара през март – с 13,9 на сто по-малко в сравнение с година по-рано.

Най-високо покачване в цените на съществуващите жилища е наблюдавано в провинцията Нюфаундленд и Лабрадор, където средната цена достига 198 057 канадски долара – с 24,3 повече от същия период на миналата година.

Средната стойност на цената за страната обаче „продължава да клони надолу“ заради по-малкото сделки в горния ценови сегмент, казват от асоциацията.

В национален мащаб през март са били продадени 31 135 жилища – със 7% повече от февруари след отчитане на сезонните колебания, продължавайки тренда от февруари, когато продажбите на жилище се увеличиха с 10,3 на сто спрямо януари.

Най-голям ръст в продажбите от 13,6% демонстрира провинцията Британска Колумбия, следвана от Онтарио с 10,5% повишение.

На годишна база и при отчитане на сезонните колебания продажбите през март са намалели с 20 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още