IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По 30 млн. долара ще вложи Москва в санаториум в Камчия през 2009 и 2010

Московските власти засега ще се въздържат от придобиването на земя у нас, каквото предложение са получили

18:14 | 14.04.09 г.
По 30 млн. долара ще вложи Москва в санаториум в Камчия през 2009 и 2010

Правителството на Москва е получило предложение за придобиване на земя в България, но предвид кризата основните му инвестиции ще бъдат направени в санаториумния комплекс „Камчия“, построен по-рано със средства на градския бюджет, заявява Владимир Силкин, директор на отдела за недвижими имоти на Москва (ДИГМ), цитиран от пресслужбата на ведомството.

Той уточнява, че през 2009 и 2010 г. в санаториума се планира да бъдат вложени по 1 млрд. рубли (по около 29,9 млн. долара).

„Основните работи там са завършени, сега нашата задача е да приведем комплекса в целогодишен режим на работа. През лятото там ще почиват деца, а през останалото време на годината в „Камчия“ може да почиват и да се лекуват ветерани и пенсионери“, разказва Силкин.

Той е потвърдил, че московските власти са получили от правителството на България предложение за придобиване на собственост над нови поземлени участъци за санаториуми, специализирани в лечение на различни болести.

„Ако не беше кризата, задължително бихме купили тези участъци, само че сега се налага да се премине на режим на икономисване на бюджетни средства“, подчертава той. По думите му към въпроса за придобиване на земя в България Москва ще се върне след стабилизиране на икономическата ситуация в руската столица.

През февруари кметът на руската столица Юрий Лужков заяви при среща с българския президент Георги Първанов, че московските власти планират да придобият още един санаториум с минерални води в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още