IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис планира делистване от БФБ

Акционерите ще вземат решение и за разпределяне на 1 789 256 лева под формата на дивидент (0,162 лева дивидент на акция)

16:06 | 14.04.09 г.
ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис планира делистване от БФБ

Общото събрание на акционерите (ОСА) на ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис АД, което е насрочено за 18 май, ще гласува за отписване на емисията акции от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор (КФН), съобщи БФБ-София.

Заедно с това книжата на ФеърПлей ще бъдат дерегистрирани и от търговия на регулирания пазар.

Акционерите ще вземат решение и за разпределяне на 1 789 256 лева под формата на дивидент (0,162 лева дивидент на акция).

При липса на кворум събранието ще се проведе на 1 юни. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на БФБ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 28 април.

Основен акционер във ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис АД е ФеърПлей Интернешънъл АД, което пряко и чрез свързани лица притежава 99,95% от капитала му.

ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис има активи със счетоводна стойност 36,6 млн. лв. и собствен капитал в размер на 24,5 млн. лв. Основната сфера, в която дружеството функционира, е инвестиране в недвижими имоти и управление на т.нар. апартаментни комплекси (apartment houses).

През 2008 година портфейлът на ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис АД се състои от активи в рамките на следните проекти – „Апартмънт хаус Изток”, „Апартмънт хаус България”, „Фитнес и Спа център”, проект „Витоша”.

Дружеството е придобило „Апартмънт хаус Изток” в началото на 2004 г. и „Апартмънт хаус България” в началото на 2006 г., под формата на непарична вноска от мажоритарния акционер ФеърПлей Интернешънъл АД.

Книжата на ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис бяха листнати на БФБ през 2006 година, като търговия с тях почти няма.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още