IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк фонд имоти дава на търг право на строеж с начална цена 1,25 млн.

Доскоро дружеството желаеше да реализира проекта

15:12 | 14.04.09 г.
БенчМарк фонд имоти дава на търг право на строеж с начална цена 1,25 млн.

БенчМарк фонд имоти АДСИЦ ще предложи на търг право на строеж на жилищен и хотелски комплекс в гр. Кюстендил, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Началната цена без ДДС е 1,25 млн. лв., депозитът за участие в търга е 5% от сумата, или 62 500 лв., а тръжната документация струва 200 лв.

Търгът с явно наддаване ще бъде проведен на 4 юни 2009 г. от 14 часа на адреса на управление на дружеството в гр. София.

Имота е с площ от 32 055 кв. м и е отреден за изграждане на хотелска част, развлекателен и конферентен център и открит развлекателен комплекс с обща разгъната застроена площ от 29 630 кв. м.

„Стойността на проекта е 15 мнл. евро и ще бъде финансиран със собствени средства от последното увеличение на капитала на БенчМарк Фонд Имоти, банкови кредити и средства от продажбата на апартаменти в процеса на строителство“, е записано в уеб страницата на БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ за проекта в гр. Кюстендил.

Според неофициални източници една от причините за продажбата, е че АДСИЦ-ът е затруднен да изпълни 5-годишния законов срок за реализирация на грубия строеж и затова ще пристъпи към продажба на проекта. Това става и под натиск от общината за по-бързо реализиране на проекта.

Последният финансов отчет на дружеството показва 5,94 млн. лв. загуба за 2008 г. и 28,2 млн. лв. нетекущи задължения към финансови институции.

Като резултат за последните 12 месеца акциите на БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ се понижиха със 78,62% до 0,49 лв. за акция.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още