IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уволниха варненски общинар заради конфликт на интереси

Началникът на дирекция „Устройство на територията“ в район „Приморски“ е и собственик на фирми за архитектура и строителство, за което според кмета на района не се е знаело

13:27 | 14.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Уволниха варненски общинар заради конфликт на интереси

Заради конфликт на интереси, които не са били декларирани, е уволнен началникът на дирекция „Устройство на територията“ в район „Приморски“ във Варна, съобщи днес кметът на района Пламен Градинаров.

По думите му освободеният Илия Костадинов има участие в две фирми, чийто предмет на дейност е в сферата на архитектурата и строителството.

Градинаров посочи, че проверката на служителите в дирекцията е започнала, след възникването на проблем с изсичане на дървета в местността „Перчемлията“ край Варна. Според него в района всъщност е била извършена санитарна сеч.

В хода на проверката станало ясно, че за местността са издадени 24 подробни устройствени плана (ПУП), които са оспорени в съда. До приключване на делата, специалистите в районното кметство ще считат плановете за недействителни, каза Градинаров, цитиран от БТА.

Нарушенията на Илия Костадинов също са установени по време на проверката. Според Градинаров има и други служители от същата дирекция, при които има конфликт на интереси. Кметът посочи, че нарушителите ще бъдат наказани или уволнени.

Градинаров съобщи, че кметството започва благотворителна инициатива за почистването на един от най-големите паркове в района. Тъй като теренът е държавен, е взето съгласието на областната администрация във Варна. Паркът е над 40 декара и в момента на територията му има няколко нерегламентирани сметища. Целта на кметството е да почисти зоната, да направи алеи и да монтира осветление, пейки и кошчета за боклук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още