IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Военните ще строят жилищен комплекс с 1720 апартамента във Варна

Предвижда се комплексът да бъде от затворен тип и да има магазини и детски градини

13:45 | 13.04.09 г.
Военните ще строят жилищен комплекс с 1720 апартамента във Варна

Министерството на отбраната ще изгради жилищен комплекс с около 1720 апартамента във Варна, съобщи днес министър Николай Цонев след среща с кмета на крайморския град Кирил Йорданов. Комплексът ще бъде от затворен тип, ще има магазини, детски градини и осигурени места за паркиране.

Според Цонев, цитиран от БТА, теренът е собственост на министерството. Министърът търси съдействие от общината за издаване на строителната документация. Процедурата за отстъпване на право на строеж трябва да започне до няколко седмици.

По думите на Цонев апартаментите ще бъдат продавани на военните по себестойност. Право да купуват ще имат тези, които са служили 15 години. Според Цонев във Варна има около 2000 военни, които се нуждаят от жилища в момента.

През януари от министерството съобщиха, че започват проучване на жилищния пазар с цел да закупуват имоти за нуждите на военнослужещи.

Цонев и ръководството на общината са договорили и ремонта на спортната база във Военноморското училище „Н.Й. Вапцаров“. Според Йорданов средствата за ремонт на басейна и спортните площадки в учебното заведение ще бъдат поети от кметството. Необходимата сума вероятно ще надхвърли 1,5 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още