IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прехвърлиха имоти частна държавна собственост на няколко общини

На община Тунджа ще бъде прехвърлен имот в с. Победа, който представлява масивна 2-етажна сграда със застроена площ 265 кв. м

12:02 | 09.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Прехвърлиха имоти частна държавна собственост на няколко общини

Министерският съвет реши на общините Тунджа, Тополовград, Джебел и Брацигово да бъдат прехвърлени безвъзмездно имоти - частна държавна собственост, съобщиха от правителствената информационна служба.

На община Тунджа ще бъде прехвърлен имот в с. Победа, който представлява масивна 2-етажна сграда със застроена площ 265 кв. м. Ръководството на общината планира в предоставения сграден фонд да бъде създаден комплекс за работа с деца, нуждаещи се от психо-социални и рехабилитационни грижи.

На община Тополовград се прехвърля имот с площ 4760 кв. м заедно с построените върху него 3-етажна училищна сграда, работилница и гаражи. Местната власт предвижда да използва имота за „Дневен център за работа с деца“.

На община Джебел безвъзмездно ще бъде прехвърлен имот, чиято площ е 1402 кв. м заедно с построената 2-етажна масивна сграда - 252 кв. м. В нея ще бъдат настанени административни служби, неправителствени организации.

Община Брацигово ще е собственик на 3-етажна сграда с площ 600 кв. м. Общинското ръководство управлява имота от ноември 2005 г. В него се помещават структури на дирекцията за социално подпомагане и други.

Община Търговище безвъзмездно ще управлява част от имот - публична държавна собственост. На разположение на общината ще бъде помещение с площ 36 кв. м на първия етаж от 3-етажната административна сграда. То ще бъде използвано за училищна библиотека.

Министерството на извънредните ситуации безвъзмездно ще управлява част от имот - публична държавна собственост, в Габрово, който включва 6 работни помещения с площ 108,87 кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още