IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Формула 1 носи награди и за инвеститорите в имоти

Инвеститорите трябва да се информират какви събития предстоят в определена дестинация и да купуват имоти там, докато цените са ниски

12:45 | 09.04.09 г.
Формула 1 носи награди и за инвеститорите в имоти

Престижните спортни събития, като футболните първенства и Формула 1, имат благоприятен ефект върху пазара на имоти, смятат анализатори, цитирани от Propertywire.

Според тях страните домакини на световни мероприятия като Олимпийските игри и годишни автомобилни състезания могат да извлекат съществени изгоди от тях.

Най-голямата полза за хората, които купуват имоти с цел отдаване под наем, се изразява в увеличаването на световното внимание чрез телевизионните излъчвания, което на свой ред насърчава покупките от посетителите, интересуващи се от имоти.

Едно от препоръките за инвеститорите е да се информират какви събития предстоят в определена дестинация и да купуват, докато цените са ниски.

Пример, цитиран от пазарния анализатор Джеймс Гонзалес от Obelisk Investment Property, е Донингтън във Великобритания, домакин на Гран при за Великобритания следващата година. Според Гонзалес този район, преживяващ индустриално забавяне, ще спечели от огромния местен и международен интерес.

Друг пример е Абу Даби. Емирството е домакин не само на последното за сезон 2009, но и първото за страната състезание на Формула 1.

Формула 1 генерира около 4 млрд. долара на година и не е изненадващо, че много градове проявяват интерес да посрещнат някое от състезанията в годишния календар. Миналата година домакин на състезание от шампионата бе Сингапур и събитието доведе до рекордни приходи от туризма в града-държава за 2008 г.

„Като ключов генератор на доход и работни места на дадена територия, Формула 1 е огромен трамплин за всяка дестинация“, казва Гонзалес. „Имотите са основните бенефициенти, тъй като цените на жилищата в районите около мястото на събитието традиционно растат и има очевидни изгоди за собствениците, които отдават имотите си под наем“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още