IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Принц Чарлс се обяви против „твърде модерен“ проект на Катар в Лондон

В същото време престолонаследникът готви свой проект за същия терен

13:03 | 08.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Принц Чарлс се обяви против „твърде модерен“ проект на Катар в Лондон

Наследникът на британската корона принц Чарлс поиска от кралското семейство на Катар да преразгледа важността на архитектурен проект в Лондон, който според принца е твърде модерен, пише Daily Telegraph.

Синът на кралица Елизабет Втора, определил преобразяването на Лондон като превръщане в „чудовищен цирей“, се отнася с недоверие към огромен проект на мястото на съборени постройки на военните в престижния лондонски квартал Челси.

Компанията Qatari Diar, която е 100% собственост на държавния фонд на Катар, планира да построи на това място огромна жилищна сграда на британския архитект Ричард Роджърс. Предвидената постройка от стъкло и метал обаче ще контрастира на намиращата се в съседство историческа сграда с червени тухли, смята принц Чарлс.

Според Daily Telegraph принцът е писал на Qatari Diar, за да се самопокани на дискусиите за развитието на проекта.

Принцът „ясно показа, че е решен да се бори за това място, за да предпази този важен за Лондон квартал“, коментира пред вестника Куинлан Тери, английски архитект, изготвил алтернативен проект за реализация на същия терен по поръчка на престолонаследника.

От катарската компания пък казват, че в момента водят преговори с Чарлс с цел постигането на компромисно решение.

Бившият кмет на Лондон Кен Ливингстън също се намесва в спора, задавайки публично въпроса с какво право се меси принц Чарлз в проекти, засягащи Лондон, където той няма никаква ефективна власт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още