IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продават „Студеният дом“ на Дикенс за 2 млн. паунда

Къщата в окръг Кент, в която писателят е живял между 1849 г. и 1951 г., днес носи името на неговото едноименно произведение

13:43 | 06.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продават „Студеният дом“ на Дикенс за 2 млн. паунда

Най-известната историческа къща в град Броудстеърс в окръг Кент, югоизточна Англия, бе обявена за продан за 2 млн. паунда.

Къщата, която през 19 в. е била известна като Fort House, е останала в историята с това, че английският писател Чарлс Дикенс е живял в нея между 1849 г. и 1951 г. Там той написал своето произведение „Дейвид Копърфийлд“ и започнал „Студеният дом“, чието име днес носи къщата.

В момента тя е собственост на бижутера Ричард Хилтън, който я купил през 2005 г., за сума, която някои източници оценяват на 1 млн. паунда.

От брокерската агенция, която продава имота, Terence Painter Properties, казват, че офертната цена е 2 млн. паунда, като къщата включва кабинета на Чарлс Дикенс, музикална зала и фитнес салон.

Въпреки че е частен дом семейство Хилтън позволявали на външни посетители да разглеждат жилището им, като дори били запланували проект за реставрация на стойност 40 хил. паунда. Тези планове обаче били осуетени от пожар, който избухнал в къщата, и унищожил една от шестте спални. За щастие кабинетът на Дикенс не бил засегнат от огъня, съобщава британският сайт Thisiskent.

Наред с пожара семейният бизнес на Хилтън бил засегнат и от разследване от страна на Агенцията за търговски стандарти, след като г-н Хилтън и дъщеря му Кели признали, че са поставяли неточна информация на някои от продуктите, продавани в техен магазин в един от местните търговски центрове. Хилтън в момента очаква присъда заради установените нарушения.

Изданието не уточнява дали продажбата на имота има връзка с разследването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още