IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пак разкрасяват Айфеловата кула

Стойността на проекта, който ще продължи 18 месеца, е 4 млн. евро

12:48 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пак разкрасяват Айфеловата кула

120 години след завършването на изграждането на Айфеловата кула започва поредната мащабна кампания по нейното разкрасяване.

Създателят на прочутия монумент във френската столица Гюстав Айфел е оставил препоръката кулата да бъде пребоядисвана на всеки седем години.

Тази седмица започна поредната продължителна операция по спазване на заръката на Айфел, като пребоядисването ще отнеме цели 18 месеца, съобщават френските медии.

За изпълнители на проекта е избрана оперираща във Франция гръцка компания, която ще използва 60 тона боя и труда на 25-има свои служители. Стойността на проекта е 4 млн. евро.

Пребоядисването е започнало от горе на долу, като ще бъдат полагани три различни тона на сивото – по-светло за горната част и най-тъмно за долната. В случай на нужда ще бъдат заменяни и отделни компоненти от кулата, например тези, които са покрити с ръжда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още