IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 25% са поевтинели имотите в най-търсените селища в Пернишко

Рударци и Кладница са най-предпочитаното място за живеене в региона заради чистия въздух и близостта до София

11:58 | 03.04.09 г.
С 25% са поевтинели имотите в най-търсените селища в Пернишко

С 25% са поевтинели имотите в пернишките селища Рударци и Кладница, съобщават брокери. Двете села са най-предпочитаното място за живеене в региона заради чистия въздух и близостта до София. Търсенето на имоти в тях е най-голямо, въпреки че се продават на най-високи цени в областта, обясняват от агенциите, цитирани от БТА.

Преди началото на кризата регулирани парцели тук са стрували по 70 евро за квадратен метър. Сега освен, че търсенето е символично, реални продажби, макар и рядко, стават на цена 45-50 евро/кв. м.

При нерегулираните имоти, които бяха хит в търговията, спадът е почти наполовина. Докато преди кризата цената им бе около 50 евро/кв. м, сега могат да се купят и по 20 евро/кв. м.

Голямо е предлагането на имоти и в района около новостроящата се магистрала „Люлин“. Тук цените са двойно по-ниски, отколкото в Рударци и в Кладница, а разстоянието до столицата е почти едно и също. Все още обаче интересът е много слаб и търговията е вяла.

Купувачите изчакват и се надяват на още по-голям спад в цените, казват от агенциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още