IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разкриват близо 11 хил. работни места за строители по "Красива България"

За 2009 г. по проекта и по Социално-инвестиционния фонд ще бъдат изпълнени общо 407 проекта на стойност над 104 млн. лева

15:47 | 02.04.09 г.
Разкриват близо 11 хил. работни места за строители по "Красива България"

Близо 11 хил. работни места за строители ще бъдат разкрити тази година при изпълнението на комплексните ремонти на обекти от социалната инфраструктура по проекта „Красива България“, съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова при подписването на меморандум по проекта с кметове на общини.

Това е последният меморандум, който се подписва и той ще даде старт на изпълнението на новоодобрените 47 проекта на обща стойност 17 млн. лева, посочи Масларова.

За 2009 г. по проекта „Красива България“ и по Социално-инвестиционния фонд ще бъдат изпълнени общо 407 проекта за също толкова обекти на стойност над 104 млн. лева, добави тя. Проектите са насочени основно към обновяване на социалната инфраструктура и включват ремонти на детски дневни центрове, на центрове за деца с увреждания, защитени жилища, центрове за възрастни хора с увреждания, социален патронаж, старчески домове, домове за деца, лишени от родителска грижа, детски ясли и градини.

По „Красива България“ се финансира приоритетно обновяването на църковните храмове на всички вероизповедания в страната. За мандата на това управление са ремонтирани общо 108 храма, каза Масларова.

Няма община, която да е подала документи и да не е включена за финансиране на неин проект, било по линия на "Красива България", или на Социално-инвестиционния фонд, отбеляза Масларова, цитирана от БТА. Някои общини имат одобрени 4 проекта, други по един или два. Критерий при оценяването на проектните предложения е и нивото на безработица в дадено населено място - ако то е по-високо, шансът да се осъществят проекти е по-голям, уточни Масларова.

Горната граница за отпускане на средства за ремонт на социални заведения е повишена от 200 хил. лева на 300 хил. лева, като в дейностите могат да се включват и мерки по енергийна ефективност на сградите, съобщи Станимир Колев, национален директор на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още