IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Не успяха да намерят купувач за испански инвеститор в молове у нас

Компанията ще търси алтернативни начини за плана за продажба, който не е отбелязал прогрес от септември миналата година

11:40 | 02.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Не успяха да намерят купувач за испански инвеститор в молове у нас

Испанската компания за имоти Colonial съобщи, че ще преразгледа стратегията за продажбата на своето подразделение, специализирано в изграждането на търговски центрове - Riofisa „предвид затруднената ситуация на пазара на имоти и финансовия пазар“.

От Colonial казват, че ще търсят алтернативни начини за плана за продажба, който не е отбелязал прогрес от септември миналата година, когато той бе обявен като част от редица мерки, договорени с банките кредиторки на компанията.

Colonial, която е под контрола на своите кредитори от миналия април насам, обяви, че ще изготви нов план за продажба на активи в случай, че продажбата на нестратегическите й активи от плана от миналата година не може да се осъществи според първоначалните очаквания. Компанията съобщава, че ще работи със своите банки, за да намери „нови начини, които ще й позволят да покрие евентуален недостиг на ликвидност и пропуснати плащания по кредитите.“

Colonial реши да пристъпи към продажбата на Riofisa като част от програма за преструктуриране поради задължения в размер на близо 9 млрд. евро.

Още през 2006 г. Riofisa обяви планове за изграждане на търговски център с офис кула зад Централна гара в София на стойност над 330 млн. евро. Наред с него тя планираше втори проект в София, както проект за търговски център в Пловдив.

Само в България обявените от компанията проекти бяха на стойност над 600 млн. евро. По-късно обаче различни източници съобщиха, че е възможно тя да забави или да се откаже от някои от проектите си у нас, както и на други международни пазари.

Заедно с испанската Metrovacesa, която също бе изпаднала в затруднения, Riofisa имаше планове за изграждането и на най-големия мол в Испания, от който също се отказа миналата година „заради трудните пазарни условия“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още