IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Плевен ще расте на юг

Идеята е с разрастването си градът да се приближава към бъдещото трасе на автомагистрала „Хемус“

16:29 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Плевен ще расте на юг

Град Плевен ще се разраства главно в южна посока с цел по-голяма близост до бъдещото трасе на автомагистрала „Хемус“. Това е един от акцентите в плановото задание за нов Общ устройствен план на 130-хилядния областен център.

Заданието е изготвено под ръководството на доц. aрх. Йордан Търсанков.

Документът, който касае развитието на седмия по големина град в България, бе широко обсъден на експертен съвет с участието на представители на Съюза на архитектите, Камарата на архитектите, специалисти от експлоатационни дружества.

Новият общ устройствен план, на основата на конкретни анализи, ще даде насоките за развитието на Плевен за двадесет години напред, поясни главният архитект на града Константин Гулишев, цитиран от БТА. Целта е да се отговори на съвременните потребности от разширяване територията на града, промяна на собствеността и синхронизиране на всички текущи планове, допълни той.

Документът ще бъде обвързан с Общинския план за развитие до 2013 г.

Месец преди заседанието на експертния съвет заданието бе публикувано в сайта на общината, а графичната част бе поставена на видно място в сградата на общинската администрация, за да могат институции и граждани да се запознаят с него и да направят предложения, допълни главният архитект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още