IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов фонд ще придобива хотели в затруднено положение в Европа и САЩ

С цел минимизиране на риска фондът привлича капитал в различни валути и ще създаде балансирано портфолио по отношение на видовете активи, валутите, пазарите и страните

14:49 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов фонд ще придобива хотели в затруднено положение в Европа и САЩ

Американската инвестиционна банка Waldeck Capital съобщи за създаването на нов фонд с капитал от 500 млн. евро, който ще придобива луксозни хотели в Европа и САЩ.

Акционери на Waldeck, която е базирана в щата Делауеър, ще бъдат както институционални, така и индивидуални инвеститори.

С цел минимизиране на риска фондът привлича капитал в различни валути и ще създаде балансирано портфолио по отношение на видовете активи, валутите, пазарите и страните, в които ще инвестира, казват от компанията.

Фондът, Global Hospitality Recovery Fund, ще се фокусира преимуществено в горния ценови сегмент на луксозния пазар на хотели. Той планира да придобива хотели в затруднено финансово положение, с просрочени задължения и такива с негативни парични потоци, които се продават от институционални инвеститори.

Компанията ще концентрира инвестициите си предимно в Европа, където се надява да намери възможности за изгодни сделки, като в САЩ ще търси подходящи инвестиции сред портфейлите на банките. Тя предвижда да може да направи първите си придобивания през последното тримесечие на 2009 или първото на 2010 г.

Основното направление на инвестиции на Waldeck е изграждането на четиризвездни хотели. От 2001 г. насам тя инвестира и в диверсифицирано портфолио от бизнес имоти в Централна и Източна Европа. Компанията има офиси в САЩ, Великобритания, Чехия, Холандия и Хонг Конг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още