IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститор в молове у нас планира ограничаване на проектите си

Plaza Centers съобщава, че ще се фокусира върху проектите си в няколко страни в региона, сред които България не фигурира

14:15 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститор в молове у нас планира ограничаване на проектите си

Базираната в Холандия компания за имоти Plaza Centers N.V. съобщи, че смята да ограничи проектите си до осем в районите с най-голямо търсене на пазара и благоприятни условия за финансиране, предвид „настоящата несигурна икономическа обстановка“.

Компанията смята да се фокусира върху проектите си в Румъния, Унгария, Полша, Индия и Латвия. Наред с тях компанията има проекти в Гърция, Сърбия и България.

При запитване на Investor.bg съответни представители на компанията не бяха на разположение за потвърждение дали проектите в България има вероятност да бъдат отложени.

У нас компанията има два проекта. Единият предвижда изграждането на търговски център с развлекателна част в Шумен, строителството на който бе предвидено да започне догодина и да завърши през 2011 г. Миналата година обаче бе съобщено, че компанията може да отложи изграждането на мола за неопределено време. Тя придоби проекта през 2007 г.

През февруари тя придоби и дял от проект за изграждането на търговски център в София за 7,15 млн. евро. Общата инвестиция в центъра е предвидена да възлезе на 75 млн. евро.

Компанията отчете 70% спад в печалбата за 2008 г. до 68 млн. евро от 227 млн. евро за 2007 г. Към края на миналата година нетната стойност на активите се понижава с 35% до 700 млн. евро от 1,6 млрд. евро през 2007 г. От Plaza Centers засега не смятат, че ще им се наложи да прибягват до принудителни продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още