IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейски купувачи се завръщат на пазара на имоти в Ню Йорк

Повечето от тях търсят инвестиционни, а не ваканционни имоти, твърди брокер на имоти от града

14:43 | 31.03.09 г.
Европейски купувачи се завръщат на пазара на имоти в Ню Йорк

Възвръщане на интереса на европейците към покупка на имоти в Ню Йорк показва твърдението на брокера Патриша Клиф, че 40% от клиентите й през последните шест месеца са от Европа. 

Повечето от тези купувачи търсят инвестиционни имоти, а не такива, които да ползват като ваканционно жилище, обяснява Клиф, директор на отдел „Европейски продажби“ към нюйоркската Corcoran Group.

Година по-рано интересът от Европа е отслабвал, но благодарение на вече по-лесното договаряне на цените отново се е засилил през последните месеци, смята Клиф.

Според Клиф реалните цени, при които се сключва сделка, са се понижили с 15-20% спрямо година по-рано, пише New York Times.

По-голямата част от купувачите са италианци, испанци, скандинавци и „жители на Лондон, които обикновено не са англичани, а са от Близкия и Далечния изток,“ обяснява тя.

Типичният международен купувач сега търси място, където да вложи парите си, и за разлика от преди, той не се интересува от нови строителни проекти, казва тя. „Тези инвеститори са дългосрочни собственици и са готови да чакат, докато имотите повишат стойността си.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още