IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов фонд за имоти с интерес към опортюнистични инвестиции в ЦИЕ

Фондът разполага с капитал от 228,5 млн. евро, част от който ще насочи към „избрани пазари“ от региона

15:00 | 31.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов фонд за имоти с интерес към опортюнистични инвестиции в ЦИЕ

Паневропейската компания за управление на инвестиции и активи и за развитие на имоти Catalyst Capital съобщи, че е привлякла 228,5 млн. евро за своя нов специализиран фонд за имоти Catalyst European Property Fund.

Фондът ще се фокусира върху опортюнистични инвестиции във Великобритания, Франция, Германия, Италия, Белгия, както и „избрани пазари“ в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

„Въпреки настоящата турбулентна глобална икономика Catalyst намери значителна подкрепа сред институционални инвеститори от Европа и Северна Америка“, съобщават от компанията. Инвеститорите включват пенсионни фондове, фондации и благотворителни тръстове.

Миналата година Catalyst Capital съобщи, че е направил първото си придобиване в Румъния, но няма планове за инвестиции в България.

От новия фонд на компанията казват, че ще насочат усилията си към възможности, към които ще могат да добавят стойност по време на периода на възстановяване на пазарите, като фокусът ще бъде главно върху „установени първокласни пазари“.

Catalyst Capital е базирана в Лондон, като има офиси в Париж, Франкфурт, Милано и Варшава. Тя придобива, развива и управлява търговски, офис и индустриални имоти. Компанията има портфолио на стойност 4,1 млрд. евро, което е концентрирано главно във Великобритания, Франция, Германия и Италия. Наред с това тя проявява все по-голям интерес към Белгия, Холандия и Люксембург, както и към пазарите в ЦИЕ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още