IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тристайните апартаменти старо строителство в Букурещ са поевтинели с 11%

През март средната цена на такъв апартамент е 106 хил. евро

11:00 | 31.03.09 г.
Тристайните апартаменти старо строителство в Букурещ са поевтинели с 11%

Тристайните апартаменти старо строителство в Букурещ са поевтинели с 11 на сто през първите три месеца на годината до средно 1370 евро на кв. м, показва индексът за недвижими имоти на ZF. Спрямо март 2008 г. спадът в цените на този тип апартаменти е 34%, а средната цена през март тази година е 106 хил. евро. 

Индексът е съставен на база на оферти за тристайни апартаменти и взема предвид само апартаменти между 70 и 80 кв. м, построени между 1980 и 1990 г.

Пониженията в цените не са подминали и централните части на румънската столица, макар и да са били по-незначителни. През март на практика е нямало нито една област, в която цените да са били по-високи в сравнение със същия месец на миналата година.

Сделките с апартаменти намаляват все повече. След като през есента се свиха с 15 на сто в сравнение със същия период на предходната година, сделките отчетоха драстичен спад в началото на тази година - от до 50%, показват официални данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 31.03.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още