IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компанията майка подпомага Cushman с кредит от 50 млн. долара

Ако компанията не използва кредита до 30 май 2012 г., компанията майка Exor ще има право да го конвертира в акции на Cushman

08:23 | 27.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Компанията майка подпомага Cushman с кредит от 50 млн. долара

Италианската компания Exor, която притежава мажоритарен дял в консултантската компания за имоти Cushman & Wakefield, ще предостави 50 млн. долара, за да подсили финансовата позиция на своята дъщерна компания, която отчете 20,2 млн. евро загуба за 2008 г.

Exor, инвестиционното подразделение на италианската фамилия Анели, притежава 70% от Cushman. Загубата на последната включва и еднократни разходи.

От Exor казват, че са близо до споразумение с Cushman за предоставянето на тригодишен кредит от 50 млн. долара, които Cushman могат да използват по всяко време, за да подкрепят своя бизнес, пише PropertyWeek.

В свое съобщение Exor казва, че сделката, която ще бъде финализирана в близко бъдеще, гарантира възвръщаемост, която „отразява пазарните условия“.

„Целта на кредита е да се подсили финансовата структура на дъщерното дружество и да му се даде възможност да се възползва от възможностите за ръст.“

Ако направените еднократни разходи не се смятат, Cushman би отчела печалба от 2,5 млн. долара за 2008 г. Еднократните разходи включват обезценки и амортизация в размер на 26 млн. долара.

Приходите на Cushman за 2008 г. са се понижило до 1,52 млрд. долара от 1,8 млрд. долара през 2007 г. Печалбата на компанията за 2007 г. е била 48,4 млн. евро.

Резултатите за цялата минала година представляват подобрение в сравнение с тези за първото полугодие, когато компанията е отчела загуба от 67,3 млн. долара.

По думите на финансовия директор на Cushman Робърт Розек кредитът ще бъде използван единствено ако има нужда, като най-вероятно няма да се прибегне до него.

Кредитът изтича на 30 май 2012 г. Ако към този момент компанията не го е използвала, Exor ще има право да го конвертира в нейни акции.

Към края на Cushman има дългове от 233 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още