IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Куба строи нови хотели заради увеличаващия се брой туристи

„Увеличаваме общия капацитет на хотелите с около 3000 стаи“, казва заместник-министърът на туризма

11:56 | 20.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Куба строи нови хотели заради увеличаващия се брой туристи

Куба инвестира в строежа на нови хотели, надявайки се на по-голям брой туристи тази година, предаде ДПА.

„Увеличаваме общия капацитет на хотелите с около 3000 стаи“, казва заместник-министърът на туризма Мария Елена Лопес Рейес.

През 2008 г. броят на чуждестранните посетители в страната е нараснал до 2,25 млн. спрямо 2,152 млн. година по-рано. Спадът на броя на европейските туристи е бил неутрализиран от нарастването на туристите от Канада, Латинска Америка и Русия.

Островът разполага с капацитет от почти 50 хил. стаи при средна годишна заетост между 60 и 65 на сто.

Заместник-министърът очаква туристическата борса FIT, спонсорирана и от Германия, да предложи „силни стимули на германците“ да посетят страната. Борсата ще се състои между 4 и 8 май в Хавана.

Лопес Рейес изрази надежда, че новата президентска администрация в САЩ ще облекчи забраната за американските граждани да посещават легално Куба.

„Като цяло искаме и се нуждаем от повече инвестиции и чуждестранна валута“.

Куба ще разшири капацитета на хотелите си независимото от политиката на САЩ, тъй като цели да привлече туристи от всички държави. Въпреки действащата забрана около 45 хил. американци посещават Куба годишно.

Кубинските власти не слагат печати в паспортите на американските туристи, за да им спестят проблеми, когато се приберат у дома, отбелязва ДПА.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още