IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Публикуват списък с извършените замени на земеделски земи

Днес на интернет страницата на Министерството на земеделието са публикувани имената на 46 физически и юридически лица, извършили замени

18:07 | 19.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Публикуват списък с извършените замени на земеделски земи

Във връзка с големия обществен интерес към замените на земеделски земи по реда на Закона за собствеността и ползването на земеделски земи министърът на земеделието Валери Цветанов разпореди да бъде оповестен публично целия списък с извършените замени от назначаването му на този пост през април 2008 г. досега, съобщиха от министерството. В този период е имало 337 искания за замени, от които 217 са били отказани, а 120 - удовлетворени.

От днес всеки работен ден на официалната интернет страница на Министерството на земеделието ще бъдат обнародвани данните от протоколите за замени - имена на физически лица и фирми.

От назначаването на Цветанов на този пост има издадени общо 13 протокола за замени. Всекидневно ще бъдат публикувани данните от по два протокола, като така до 27 март ще бъдат обявени публично всички замени.

От министерството уточняват, че в края на миналата седмица Цветанов е отправил запитване с писмо до Комисията за защита на личните данни за обхвата на данните, които могат да бъдат публикувани. След получаването на инструкциите на комисията министерството ще оповести всички разрешени данни по замените.

Днес на интернет страницата на Министерството на земеделието са публикувани имената на 46 физически и юридически лица, като някои от тях за получили разрешения за по две замени на земи.

Вчера Софийска градска прокуратура и агенти от Държавна агенция „Национална сигурност" проведоха спецакция в Министерството на земеделието с цел проверка и изземване на документи за заменки на земи на виновни длъжностни лица във връзка с досъдебно производство за престъпление по служба срещу неизвестен извършител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още