IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще проверяват за нередности с регистрацията на нови жилища в София

Много хора в кварталите в Подвитошката яка, Горна Баня и Малинова долина живеят в готови жилищни сгради без акт 16, каза зам.-кметът на Столичната община Минко Герджиков

16:59 | 19.03.09 г.
Ще проверяват за нередности с регистрацията на нови жилища в София

Има много граждани в кварталите в Подвитошката яка, Горна Баня и Малинова долина, които живеят в готови жилищни сгради без акт 16, както и други, които живеят в жилища с издаден акт 16, но не са ги регистрирали в данъчните служби. Това заяви по време на форум зам.-кметът на Столичната община Минко Герджиков, цитиран от БТА.

По думите на Герджиков общината възнамерява да прави съвместни проверки с районните кметове и главния архитект за установяването на такива нарушения.

В края на миналата година в Бургас започнаха да проверяват всички новопостроени сгради в града с излязъл акт 16. Пет мобилни екипа общински инспектори започнаха да проверяват дали съответният имот е деклариран и с платени данъци, съобщиха от местната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още