IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира процедура по изпълнение на комасационен проект в област Ловеч

На 21 март в кметството на с. Катунец ще се проведе първото Общо събрание на Местния комитет от собственици на земеделски земи, с което стартира изпълнението на проектa

17:10 | 18.03.09 г.
Стартира процедура по изпълнение на комасационен проект в област Ловеч

Стартира процедура по изпълнение на комасационния проект в с. Катунец, област Ловеч, съобщиха от Адванс Терафонд АДСИЦ. На 21 март в кметството на с. Катунец ще се проведе първото Общо събрание на местния комитет от собственици на земеделски земи, с което стартира изпълнението на проектa. На събранието ще се обсъдят възможностите за включване на нови участници, ще се разяснят целите на проекта и ще се проведе дискусия за ползите и ангажиментите на участниците. 

Участието на собствениците в комасационния проект е изцяло доброволно и те са с равни права и задължения. Всички участници ще получат анкетни листа по време на събранието, в които да изразят своите желания за разположение на бъдещите им окрупнени имоти.

Адванс Терафонд АДСИЦ е първият частен инвеститор у нас, по чиято инициатива стартира проект за комасация. Партньори на дружеството в проекта са Министерство на земеделието и храните и Холандската правителствена служба за управление на земите и водите.

Проектът има за цел да се изготви план за бъдещо развитие на землището, който включва изграждане на напоителни съоръжения, определяне на места за развитие на овощни градини и лозя, на местата за развитие на туризъм и да подготви селото за кандидатстване по мерките за развитие на селските райони, както и за привличане на бъдещи инвеститори.

Другата цел е да се изготви план за комасиране (уедряване на имотите) на над 7000 дка земеделски земи.

Инвестициите на Адванс Терафонд в земеделски земи в конкретното землище до момента възлизат на около 1,5 млн. лв. за обработваеми земи.

Срокът за реализация на проекта е година и половина, като се очаква той да бъде финализиран през месец март 2010 г. Разходите, предвидени от Адванс Терафонд АДСИЦ за неговата реализация през 2009 г., са в размер на близо 200 хил. лв.

Дружеството притежава 265 хил. дка земеделска земя, които са предназначени за отдаване под аренда. Стойността на притежаваните земи е около 110 млн. лв.

Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още