IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ипотечните измами в САЩ са нараснали с 26% през 2008

Над 60% от случаите на измами с ипотеки миналата година са свързани с фалшифициране на документите за кандидатстване за кредит

11:11 | 18.03.09 г.
Ипотечните измами в САЩ са нараснали с 26% през 2008

Ипотечните измами в САЩ са нараснали с 26% през 2008 г. спрямо предходната година, сочи анализ на щатския институт Mortgage Asset Research Institute (MARI).

Същевременно отпуснатите заеми в страната намаляват. През миналата година са направени жилищни кредити за около 1,4 трлн. долара, което е спад от една трета спрямо 2007 г.

Над 60% от случаите на измами с ипотеки миналата година са свързани с фалшифициране на документите за кандидатстване за кредит; 28% отразяват подправени данни в данъчни декларации или финансови отчети, 22% са свързани с оценките на имотите.

Най-бързо се увеличат измамите, извършвани от специалисти, които предлагат услуги за предпазване от процес за отнемане на имота. Те се свързват със собственици на имоти в затруднено финансово положение, след което бягат с парите им, пише Realtor.

Десетте щата с най-много измами (в низходящ ред) са Роуд Айлънд, Флорида, Илинойс, Джорджия, Мериленд, Ню Йорк, Мичиган, Калифорния, Мисури и Колорадо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още