IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С близо 40% са паднали продажбите на жилища в Испания за януари

През първия месец на годината по-значителен е бил спадът в продажбите на съществуващи жилища (-47,2 на сто), докато при новите понижението е с 29 на сто

14:57 | 17.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
С близо 40% са паднали продажбите на жилища в Испания за януари

Броят на продадените жилища в Испания през януари възлиза на 37 931, което е понижение от 38,6% в сравнение със същия месец на миналата година. Това показват обявени днес данни на статистическата служба в страната, цитирани от агенция MAP.

Това е най-големият спад на продажбите, регистрирано от март 2008 г., през който месец също имаше понижение от около 38%.

През първия месец на годината по-значителен е бил спадът в продажбите на съществуващи жилища (-47,2 на сто), докато при новите понижението е с 29 на сто.

Близо 57% от сделките с жилища са били в региона на Андалусия, следват ги тези във Валенсия, Мадрид и Каталония.

След години на продължителен растеж секторът на недвижимите имоти в Испания в момента преминава през тежка криза, характеризирана със спад в търсенето и затруднени условия за финансиране – както на купувачите, така и на строителните компании, като немалък брой от последните бяха принудени да прекратят дейността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още