IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Agricole набира 1 млрд. евро за инвестиции в имоти в Европа

Пазарът в Европа ще стигне дъното през втората половина на 2009, смята шефът на звеното за управление на имоти на банката

13:13 | 17.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Agricole набира 1 млрд. евро за инвестиции в имоти в Европа

CAAM RE, подразделението за управление на имоти на френската банка Credit Agricole, смята да разшири своя бизнес за индиректни инвестиции на пазара на имоти след силните резултати на негов инвестиционен фонд, създаден преди 18 месеца.

Новият изпълнителен директор на CAAM RE Никола Симон казва, че компанията проучва възможностите за създаване на нов паневропейски фонд, който цели да се възползва от голямата ценова корекция на основните пазари в Европа. Фондът ще насочи инвестициите си главно към пазарите във Франция, Италия, Великобритания и Германия и ще цели да достигне капитал от 1 млрд. евро, от които около 50-60% ливъридж, съобщава PropertyEU.

„Очакваме фондът да е готов за инвестиции до края на годината или рано другата година“, казва Симон.

„Корекцията в доходността през изминалите няколко месеца беше много силна и смятаме, че по-голямата част от промяната в доходността вече е факт, така че това е добър момент за нас да влезем на пазара, който смятаме, че ще достигне дъното през втората половина на тази година“. По думите му фондът ще е отворен за френски и международни институционални инвеститори.

CAAM, която управлява имоти на стойност 4 млрд. евро, смята да се възползва и от стратегията на много компании за продажба на свои имоти, което се превръща във все по-честа практика заради кризата.

Спадът в икономиката и на пазара на имоти създаде редица изгодни инвестиционни възможности за инвеститори, разполагащи с капитал. Множество фондове изчакват подходящия момент да пристъпят към придобиване на привлекателни имоти от собственици в затруднено положение, които се нуждаят от ликвидност и са готови да се освободят от свои активи дори на по-ниски цени.

През последните дни бе обявено създаването на няколко нови фонда за имоти в Европа. Наскоро компанията Natixis Capital Partners обяви, че е създала инвестиционен фонд за имоти с капитал от 420 млн. евро.

Миналата седмица базираната в Албания Balkimo Property Partners обяви планове да създаде първия за Източна Европа фонд лешояд, който ще инвестира в подценени имоти в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още