IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Наемите на жилища на Острова падат заради повишеното предлагане

От началото на годината се регистрира средно понижение от 2,2%, като достига и до 6% в пренаситени райони

10:30 | 17.03.09 г.
Наемите на жилища на Острова падат заради повишеното предлагане

Наемите на жилища във Великобритания паднаха значително през последните няколко месеца, защото хората, които не успяват да продадат имотите си, са принудени да ги отдават под наем, наводнявайки пазара, пише Financial Times.

Спадът e от около 2,2% средно от началото на годината, като понижението достига и до 6% в пренаситени райони като Оксфорд. Понижението се дължи на решението на все повече собственици да отложат продажбата, докато пазарът се стабилизира.

От сайта Gumtree казват, че над половината от наемодателите в проучването са започнали да отдават имоти под наем едва през последните две години.

Според сайта най-тежко засегнати са районите с по-голям брой имоти за отдаване под наем като Оксфорд, Глазгоу, Нотингам и Лестър. В Лондон се отчита понижение на наемите от 3,6%, а в Манчестър, Белфаст и Брайтън наемите падат с почти 3 на сто.

От компанията посочват, че наемните нива застигат пазара на продажби, като доходността се връща на нивата от 2007 г.

Най-рязко понижение има при имотите с три до четири спални, което е признак, че наемателите предпочитат да живеят в по-малки имоти, за да пестят.

Също така най-сериозно засегнати са най-престижните лондонски райони като Кенсингтън и Челси.

Близо една четвърт от наемодателите посочват, че отдават под наем, защото са искали да се преместят, но не са успели да продадат имота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:26 | 17.03.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още