IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бизнес доверието на жилищния сектор в САЩ без промяна през март

Икономиката продължава да бъде основният фактор, спиращ жилищните продажби в момента, по отношение на потребителското доверие в по-голямата част от страната, казват специалисти

19:47 | 16.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бизнес доверието на жилищния сектор в САЩ без промяна през март

Бизнес доверието в сектора на жилищното строителство в САЩ остана без промяна и на ниски нива през март, тъй като потенциалните купувачи останаха крайно предпазливи поради суровата икономическа действителност, сочат данни на Националната асоциация на жилищните строители в САЩ (NAHB), цитирани от Ройтерс.

Жилищният индекс на асоциацията, изготвян съвместно с Wells Fargo, остана непроменен към 9 март, което бе петият пореден месец на едноцифрени стойности, казват от NAHB. Данните са били съобразно очакванията на пазара.

“Икономиката продължава да бъде основният фактор, спиращ жилищните продажби в момента, по отношение на потребителското доверие в по-голямата част от страната”, казва Дейвид Кроу, главен икономист на NAHB.

“Жилищните строители казват, че ограничените условия за кредитиране поставят още едно препятствие, особено за потенциалните купувачи на първи дом, докато тези, които искат да си купят по-голямо жилище, отчитат, че е много трудно да продадат настоящия си имот, за да се преместят.”

От NAHB казват, че нейният индекс на еднофамилните жилища е останал без промяна към 7 март. Показателят за активността на бъдещите купувачи се е понижил до 9 пункта, докато индексът за очакваните продажби за следващите шест месеца е бил без промяна на 15.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още