IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелски инвеститор очаква 20% спад в цените на хотелите в Европа

В момента инвестициите в хотели в Европа са изцяло замразени, но това се очаква да се промени към края на годината

13:21 | 14.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Израелски инвеститор очаква 20% спад в цените на хотелите в Европа

Хотелските оператори в Европа се стремят да запазят своя оптимизъм, но в момента на пазара няма никакви инвестиционни сделки, пише израелското издание Globes, като цитира собственик на инвестиционен фонд, насочен към хотелиерския сектор в Европа.

„Прогнозирам спад от 20% в цените на имотите и на хотелите в Европа”, казва Давид Фатал, собственик и управляващ директор на фонда Fattal Hotel Management Ltd, управляващ веригата хотели Leonardo.

„Затова смятам, че повечето инвеститори в хотели ще замразят инвестициите си в близко бъдеще. Мисля, че повечето бизнеси в затруднено положение ще се окажат в ръцете на банките, които ще ги продадат на цени значително под тяхната сегашна пазарна стойност”, добавя той.

Фатал притежава дял от 21% във фонда Fattal European Hotel Fund, който разполага с 20 млн. евро, предназначени за инвестиции в хотели в Европа. Фондът засега е решил да не предприема инвестиционни решения и изчаква изгодни възможности, които според него ще се появят към края на тази година.

„В момента, тъй като няма финансиране, никакви хотели не се купуват и продават, но това не е единствената причина”, коментира Фатал. „Хората вярват, че цените ще падат и че много хотели ще трябва да се продават. С други думи ще могат да се постигнат по-добри цени и поради тези две причини много хотелиерски вериги са спрели своите планове за придобивания.”

Според него в момента, в който банките започнат да отпускат финансиране, картината ще се промени, пазарът ще се възстанови и догодина постепенно хотели ще започнат да се продават.

Още по темата:

Хотелиерските мениджъри в Европа очакват банкрути в сектора

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още