IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разточително посещение на Саркози в Мексико разгневи французите

Саркози и Карла Бруни са отседнали във вила на брега на океана, чийто наем е 3100 паунда на нощ

16:31 | 10.03.09 г.
Разточително посещение на Саркози в Мексико разгневи французите

Френският президент Никола Саркози предизвика възмущение във Франция с разточително посещение в Мексико, като отседна със съпругата си Карла Бруни във вила на брега на океана, чийто наем е 3100 паунда на нощ, пише британският Daily Mail.

Вилата се намира в луксозния курорт El Tamarindo Beach and Golf Resort в национален парк на тихоокеанския бряг и разполага с басейн, джакузи и собствен обслужващ персонал.

В момента е висок сезон за този курорт и вилата струва 3500 долара на нощ плюс 17% данъци и задължителни 10% такса за обслужване, което прави малко над 3100 паунда, изчислява британското издание.

Над 15% от френските работници към момента са на минимална заплата, която е равна на 8 паунда на час, а безработицата клони към 2 млн., се отбелязва още в статията.

54-годишният Саркози се опитваше да оправи имиджа си, след като миналата година беше сниман в луксозен курорт в Египет с Бруни. 41-годишната бивша манекенка е от богато италианско семейство и също е известна със скъпите си вкусове.

Двамата са пристигнали в Мексико в петък. Днес в страната започват двудневни официални разговори на тема глобалната икономическа криза.

В отговор на възмущението на французите от правителството са обяснили, че използването на вилата е оправдано от съображения за сигурност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още