IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Притежаването на собствен дом остава ключово за „американската мечта“

76% от американците считат жилищната собственост за важна стъпка при постигането на своята лична американска мечта

10:20 | 10.03.09 г.
Притежаването на собствен дом остава ключово за „американската мечта“

Притежаването на собствен дом остава ключова част от „американската мечта“, както сред собствениците на имот, така и сред потенциалните купувачи, неразколебани от текущото забавяне на жилищния пазар.

Общо 76% от американците, взели участие в последното проучване на сайта за имоти Trulia.com, наречено American Dream Survey, считат жилищната собственост за важна стъпка при постигането на своята лична американска мечта.

Създаването на повече работни места и увеличаването на тяхната сигурност е най-важното нещо, което президентът Барак Обама може да направи, за да стабилизира жилищния пазар, смятат 53 на сто от анкетираните.

Според потребителите икономическите мерки, които се предлагат от администрацията на Обама, не са най-важните неща, които могат да се направят, за да се помогне на жилищния пазар. Едва 5% смятат, че тези мерки са най-важното, което може да се направи, а само 21% са на мнение, че принуждаването на банките да предоговорят условията със собствениците е най-важното за стабилизиране на пазара.

6% считат, че президентът не може да направи нищо, за да се справи с кризата на жилищния пазар.

Като цяло 29% са на мнение, че условията на жилищния пазар ще се подобрят следващата година. От анкетираните републиканци едва 10% очакват подобрение следващата година, докато 47% от демократите вярват в това.

Анкетата е реализирана от Harris Interactive сред над 1400 собственици на жилища и 600 наематели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още