IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелска компания за имоти с проекти у нас отчете 638 млн. долара загуба

Компанията продължава развитието на "мащабните си проекти" в Русия и Европа, които се намират на различен етап от играждане

18:08 | 09.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Израелска компания за имоти с проекти у нас отчете 638 млн. долара загуба

След продажбата на редица активи и информацията за обратно изкупуване на облигации израелската строително-инвестиционна компания Africa-Israel Investments, контролирана от милиардера Лев Левиев, отчете загуба от 2,7 млрд. израелски шекела (около 638 млн. долара) за четвъртото тримесечие на 2008 г., съобщава израелското издание Globes.

Общо 380 млн. долара от загубата се дължат на счетоводно намаляване на стойността на нейна офис сграда в Ню Йорк, която наскоро беше оценена на 315 млн. долара. Намаляването на стойността е по-голямо от експозицията на Africa-Israel към сградата. Останалите понижения в стойността на активите на компанията по света са били в размер на 1,3 млрд. шекела.

От септември 2008 г. и досега компанията е изплатила задължения в размер на 1,8 млрд. шекела, посочва изданието.

“Тъй като икономическата криза продължи да се влошава през изминалите месеци, ние продължихме процеса по оценка на стойността на нашите инвестиционни активи и други активи под формата на имоти, собственост на компанията, на всички територии, на които тя развива дейност”, казва изпълнителният директор на компания Изи Коен.

По думите му преоценката на портфолиото на компанията отразява адекватно ситуацията на световните пазари на имоти и по-специално този в Ню Йорк.

“Продължаваме дейността си по завършване на мащабните проекти, които са на различен етап от изграждане в Русия и Европа, както и по увеличаване на ликвидния баланс на компанията. Ние правим това, като същевременно намаляваме краткосрочните си задължения, главно чрез реализацията и рефинансирането на активи в Израел и в чужбина”, добавя Коен.

У нас компанията развива дейност чрез дъщерното си дружество AFI Europe. То има няколко проекта, сред които жилищните комплекси Vitosha Tulip, Lagera Tulip и Malina Tulip в София, офис комплекс във Варна и логистичен парк в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 09.03.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още