IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уреждат професионалните права на ландшафтните архитекти и урбанистите

Промените в Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране ще бъдат гласувани през следващата седмица

11:54 | 06.03.09 г.
Уреждат професионалните права на ландшафтните архитекти и урбанистите

Правата за упражняване на професията и проектантската правоспособност на придобилите професионална квалификация "ландшафтен архитект" и "урбанист" се уреждат в обсъдените на първо четене от парламента промени в Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. 

Промените ще бъдат гласувани следващата седмица.

Придобилите професионална квалификация "урбанист" ще могат да упражняват проектантската си правоспособност, като предоставят услуги само в областта на устройственото планиране. 

Ландшафтните архитекти ще имат право да изработват проекти в озеленяването, като е предвидено и ограничение в териториалния обхват на компетентност за притежаващите ограничена проектантска правоспособност.

Предлага се Камарата на архитектите да бъде и професионална организация на ландшафтните архитекти и на урбанистите.

Проектът е одобрен единодушно от Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство към парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още