IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Недвижимият пазар в Румъния се връща към практиката за размяна на жилища

Трудно е обаче да бъдат синхронизирани изискванията на двете страни в сделката

16:26 | 04.03.09 г.
Недвижимият пазар в Румъния се връща към практиката за размяна на жилища

Размяната на апартаменти между собственици в Румъния, доста популярна през 90-те, започва отново да привлича интереса на търсещите жилище, но такива сделки се финализират трудно, тъй като собствениците рядко постигат съгласие, коментират агенциите за недвижими имоти пред румънското издание Business Standard.

Тенденцията може да бъде допълнително ускорена от недостига на парични средства на пазара и ограничените кредити.

Трудно е обаче да бъдат синхронизирани изискванията на двамата собственици.

„Тези, които искат да разменят жилището си, търсят определен район и определена площ“, казват от портала за имоти MagazinulDeCase.ro. Освен това идеята е добра на теория, но на практика собствениците нямат възможности за избор за това, което искат в замяна, казва брокер.

Що се отнася до новите апартаменти, размяната не е решение за строителните предприемачи, които имат множество стари апартаменти, които не могат да продадат.

„Строителните предприемачи не могат да поемат бремето на стар апартамент, който със сигурност няма да могат да продадат. При това определянето на стойността на старо жилище е трудно“, казват от Colliers.

„Това не е възможно решение предвид бързото обезценяване на старите апартаменти“, коментират и от испанската компания GEA Prasa.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още