IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продадоха българска консултантска компания за имоти

Цената по сделката не се уточнява

08:03 | 04.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продадоха българска консултантска компания за имоти

Холдингът AG Capital продаде в началото на март консултантската компания за имоти Rеgent’s, съобщиха от AG Capital.

Купувач е Стефан Косев, познат като лице на екипа, развил веригата супермаркети Пикадили.

От компанията продавач не пожелаха да уточнят цената по сделката.

„Сделката е част от стратегията ни да създаваме, развиваме и управляваме успешни компании”, коментира изпълнителният директор и основател на AG Capital Христо Илиев. „Regent’s и другата консултантска компания в холдинга Forton International имаха сходна и по тази причина конкурентна дейност. Продаваме Regent’s, за да можем да вложим 100% от усилията си в сегмента на бизнес имотите върху развитието на Forton International и партньорството ни с международната компания Cushman&Wakefield, както и върху развитието ни на Балканите – Сърбия, Македония, Косово и Албания”, добави Илиев.

Плановете на новия собственик са в краткосрочен план да развие различните направления на брокерския и консултантски бизнес.

„Въпреки специфичната икономическа ситуация, аз оценявам възможностите на този пазар ”, коментира сделката новият собственик Стефан Косев. „Като дългогодишен клиент на всички водещи компании за имоти в България и активен партньор на много дивелъпъри, знам какво очакват и търсят клиентите, което ще ми помогне в работата с Regent’s. Считам, че моментът е изключително подходящ за изграждането на дългосрочни отношения между инвеститорите и качествените консултанти, защото пазарът е труден и нито една от страните не може да се справи сама”, допълни той.

Изпълнителният директор на Regent’s Вили Бельов запазва длъжността си. На този етап не се предвиждат други персонални и структурни промени в компанията. Планира се разширяване на консултантския екип.

„Промяната в собствеността няма да се отрази на работата с настоящите ни клиенти”, коментира Бельов.

Regent’s е основана през 2007 г. Към момента тя разполага с ексклузивно сключени договори за реализиране на над 350 хил. кв. м бизнес имоти , сред които Аксаков Бизнес Център, София и Сън Сити Бургас.

AG Capital е холдингова структура от 2001 г., създадена в следствие на разрастването и преструктурирането на брокерско-консултантската компания Адрес Недвижими Имоти. В портфолиото си към момента, холдингът включва общо 15 компании със 70 офиса в България, Великобритания, Русия, Сърбия и Македония. Инвестира в компании специализирани в сферата на недвижимите имоти, финансовите услуги, инвестиции и дивелъпмънт. Посредством различни свои дружества AG Capital разполага със стратегически партньорства с световния лидер в бизнес имотите Cushman&Wakefield, с Christie’s Great Estates – най-голямата международна мрежа от брокери в света, специализирана в маркетинг и продажба на луксозни имоти и с водещия френски застраховател April Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още