IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Исландия ще привлича капитал чрез продажба на свои посолства по света

Общата цена, която Исландия се стреми да постигне от продажбата, е 25 млн. долара

18:29 | 27.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Исландия ще привлича капитал чрез продажба на свои посолства по света

Исландското правителство, поразено от финансовия крах от кризата, се опитва да продаде резиденциите на посолствата си във Вашингтон, Ню Йорк, Лондон и Осло, за да привлече капитал, съобщава Wall Street Journal.

Общата цена, която Исландия се стреми да постигне от продажбата, е 25 млн. долара.

Във Вашингтон страната търси купувач за своето имение, построено през 1928 г., с цена от 5,65 млн. долара. Сградата с площ от 10 хил. фута (929 кв. м) е собственост на Исландия вече почти половин век, пише изданието. Резиденцията е с 10 спални, пет бани и плувен басейн.

Посолството на Исландия във Вашингтон ще бъде преместено в някоя по-малка резиденция, която не е в най-търсените квартали, както в момента, тъй като въпросните резиденции са „прекалено големи и прекалено скъпи”. Въпреки това имотът няма да бъде продаден, ако няма купувач, склонен да предложи „подходяща цена”.

Резиденцията в Лондон, която е с площ от 6 900 кв. м и има асансьор, е оценена на 10 млн. паунда. Цената на имота в Ню Йорк е 5,6 млн. долара.

Откакто е била обявена на пазара, интерес към резиденцията във Вашингтон са изразили както индивидуални купувачи, така и други държави, казват от Coldwell Banker, които са едни от брокерите, продаващи имота.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още