IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на офис сгради в САЩ на най-ниско ниво от осем години

Сключени са сделки за общо 30 имота, като общата стойност е около 745 млн. долара

11:24 | 27.02.09 г.
Продажбите на офис сгради в САЩ на най-ниско ниво от осем години

Продажбите на офис сгради в САЩ са паднали през януари до най-ниското си ниво от поне 2000 г. Миналия месец са били продадени офис имоти на стойност около 744,6 млн. долара, което представлява спад от 86% на годишна база, сочат данни на Real Capital Analytics. Това е е най-ниската стойност от юли 2000 г., откогато компанията следи данните.

Сключени са сделки за общо 30 сгради, като три от тях са за по над 50 млн. долара.

Липсата на кредитиране блокира продажбите на бизнес имоти в страната.

Цените са паднали с над 16% от върха си през октомври 2007 г., съобщиха този месец от Moody’s Investors Service.

Януарските продажби са в рязък контраст с най-голямата сделка за 2008 г., при която Boston Properties Inc. на Мортимър Цукерман плати 2,8 млрд. долара само за един небостъргач – сградата на General Motors в Ню Йорк, пише Bloomberg.

Пазарите на апартаменти и индустриални имоти също потъват до нови дъна през януари, сочат данни на компанията от отделни доклади. Сключени са едва 29 сделки за складове и дистрибуционни имоти на обща стойност по-малко от 400 млн. долара. Продадени са по-малко от 50 сгради с апартаменти за по-малко от 600 млн. долара.

В сектора на търговските имоти са реализирани покупко-продажби за само 876 млн. долара. Обемът на сделките с търговски площи не е минавал 1 млрд. долара от септември насам, според данни на компанията.

Възможно е в идните месеци да има ръст на продажбите поради финализирането на някои сделки.

Пазарът може да бъде подкрепен и от продажбите на имоти, чиито собственици не успяват да рефинансират ипотеките си. Към момента в САЩ има 297 офис сгради на стойност 11,5 млрд. долара, чиито собственици имат проблеми с финансирането, сочат данни на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още