IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Прогнозират до 90% спад на цената на земята в Румъния

При жилищните имоти може да се очаква понижение на цените до 50% спрямо върха от 2007, прогнозира местна компания

17:47 | 23.02.09 г.
Прогнозират до 90% спад на цената на земята в Румъния

Цените на недвижимите имоти в Румъния ще продължат да падат и през 2009 г., прогнозират от компанията за изготвяне на оценки на имоти и консултации в сектора Darian. 

В жилищния сегмент компанията прогнозира спад до 50% на цените на имотите спрямо върха, достигнат през 2007 г., докато цената на земята, която нарасна благодарение на спекулативни сделки, може да се срине с до 90%.

Генералният мениджър на компанията Адриан Кривии казва, че не очаква нови чуждестранни инвеститори да навлязат на пазара на имоти в страната през 2009 г.

“Бяхме засегнати от кризата около година и половина, след като тя започна. Според мен възстановяването ще отнеме по-малко време. Въпреки това признаците за възстановяване на пазара ще дойдат от страната, от която кризата започна“, добавя той, цитиран от бизнес изданието Standard.ro.

Компанията, която държи 15% дял от пазара на изготвяне на оценки на имоти, отчете приходи в размер на 14 млн. леи (3,8 млн. евро) за 2008 г., което е ръст от 12 на сто на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още