IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отхвърлиха искане на Бургас за замяна на 50 дка общинска гора

Обявената цел на замяната е получаване на имот, подходящ за създаване на рибна борса

10:21 | 21.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отхвърлиха искане на Бургас за замяна на 50 дка общинска гора

Държавната агенция по горите (ДАГ) отхвърли искането на Община Бургас за замяна на 50 дка общинска гора срещу терен от 1000 кв. м в района на Ченгене скеле, става ясно от съобщение на общината.

Обявената цел на замяната е получаване на имот, който да е подходящ за създаването на рибна борса. За такъв проект Бургас има намерение да кандидатства по Оперативна програма „Рибарство и аквакултури”.

„Искането, което е отправено от общината, е всъщност за бивша общинска земя, която е била национализирана след 9 септември 1944 г., а държавата упорито отказва да я върне”, посочват от общинската управа.

Община Бургас смята, че аргументацията по отказа, който не подлежи на обжалване, няма правно основание според Закона за горите и Закона за морските пространства. Местната администрация смята и че този отказ я е лишил от възможността да спечели общо 120 млн. лв. европари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още