IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И испанският футболен клуб Valencia жертва на кризата на пазара на имоти

Клубът трябваше да спечели милиони от имотна сделка с базата му, разположена в един от най-скъпите райони на Валенсия, но пазарът е блокиран

14:13 | 19.02.09 г.
И испанският футболен клуб Valencia жертва на кризата на пазара на имоти

Отчасти благодарение на кризата на пазара на имоти в Испания футболният клуб Valencia FC е близо до фалит и не е в състояние да изплати 15 млн. евро заплати на играчите си, коментира Spanish Property Insight.

Клубът трябваше да спечели милиони от имотна сделка, която включваше базата му, разположена в един от най-скъпите райони на Валенсия, което би помогнало да се финансира строителството на новия стадион на отбора на стойност над 300 млн. евро.

Пазарът на имоти в Испания обаче на практика е в кома, купувачи няма, а експерт, цитиран от испанската преса, твърди, че клубът е „в технически фалит”.

Банката на клуба Bancaja няма намерение да му отпусне още средства след вече осигурените 240 млн. евро.

Президентът на клуба Сориано казва, че е близо до получаването на заем от 100 млн. евро от неназован чуждестранен кредитор, въпреки че е по-вероятно да му се наложи да продаде някой от звездите на отбора като Вия, коментира изданието.

Редица големи испански компании за имоти вече обявиха неплатежоспособност, а продажбите вървят надолу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още