IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов фонд ще инвестира 1,8 млрд. евро в жилищни имоти в Европа

Застрахователни компании, пенсионни фондове и банки проявяват интерес към пазара на жилища поради по-високата му стабилност

10:32 | 18.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Нов фонд ще инвестира 1,8 млрд. евро в жилищни имоти в Европа

Базираната в Люксембург компания за инвестиционен мениджмънт AXA Investment Managers е създала нов фонд, който ще се фокусира върху инвестиции в жилищни имоти в Европа, съобщават от компанията.

Фондът е предназначен само за институционални инвеститори и ще цели да привлече 1,8 млрд. евро.

„Интересът на институционалните инвеститори към жилищни единици значително нарасна благодарение на по-волатилните пазари“, коментира Улф Харалд Кьопке, който ще оглавява фонда. По негови думи инвеститори като застрахователни компании, пенсионни фондове и банки са привлечени от този пазар от по-високата стабилност на този тип активи.

Фондът ще инвестира в апартаменти, студентски общежития, както и многофамилни жилища. Около 80-90% от неговото портфолио се очаква да бъде концентрирано в Германия, а останалите – в другите държави от еврозоната.

От AXA казват, че са придобили 91 жилищни единици в Германия за 24 млн. евро, които ще бъдат прехвърлени във фонда. В момента се договарят и други сделки в Дюселдорф, Кьолн, Франкфурт и Мюнхен.

AXA Investment Managers управлява активи на обща стойност от 485 млрд. евро към края на миналата година. Тя има 3100 служители в своите офиси в 22 държави в Европа, Азия, Северна Америка и Близкия изток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още