IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Столична община очаква 11 млн. лв. приходи от приватизация тази година

Агенцията ще приватизира общинското участие в капитала на 14 дружества през тази година

15:38 | 17.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Столична община очаква 11 млн. лв. приходи от приватизация тази година

Столичната общинска агенция за приватизация е предвидила в годишния си план за тази година да продаде или да подготви за продажба обособени обекти от дружествата „Софийски имоти“ и „Галатея 2002“, според годишния общински план за приватизация през тази година.

Агенцията ще приватизира общинското участие в капитала на 14 дружества през тази година. Общият размер на очакваните приходи по сключените приватизационни сделки през 2009 г. е 10,8 млн. лв.

Планът е внесен в Столичния общински съвет. Ще бъдат приватизирани и осем обособени обекта от „ВиК“ ЕАД, в процедура на приватизация са два обекта от „Спортна София 2000“, а за други два е започнала приватизационната процедура. Тази година ще се приватизира и паркинг, собственост на „Метрополитен“ ЕАД.

В процедура на приватизация са две сгради на „Лозана“ ЕАД, четири магазина и складова база на „Софинвест“ ЕООД, три сгради на „Пазари Изток“ ЕАД, три магазина на „Пазари Север“ ЕАД и търговски комплекс от капитала на „Пазари Юг“ ЕАД.

Предвидени за приватизация са 196 обекта, от които 77 са нововключени, 86 са с открити процедури за приватизация, а 33 - със започнали приватизационни процедури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още