IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Белият дом отделя 50 млрд. долара за справяне с просрочените ипотеки

Администрацията на Обама ще се фокусира по-скоро върху намаляване на размера на месечните плащания по ипотеки, отколкото на главницата

13:46 | 14.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Белият дом отделя 50 млрд. долара за справяне с просрочените ипотеки

Белият дом смята да похарчи над 50 млрд. долара за ограничаване на просрочванията на ипотеки и възнамерява да фокусира усилията си по-скоро върху намаляване на размера на месечните плащания по ипотеки, отколкото на главницата, е заявил главният икономически съветник на Барак Обама Лорънс Съмърс.

“Директното справяне с проблема означава да се справим с възможността за изплащане чрез намаляване на вноските”, заявява Съмърс в интервю за телевизия Bloomberg.

Растящият брой просрочени ипотеки нанесе още един удар върху отслабения пазар на жилища, което допринесе за задълбочаване на рецесията.

Обама ще представи предложението си за справяне с кризата при жилищните имоти следващата седмица. Вчера законодателите одобриха окончателно плана на президента за стимулиране на икономиката на стойност 787 млрд. долара.

Съмърс е коментирал, че икономиката на страната ще е в тежко състояние още известно време и че безработицата ще продължи да расте въпреки пакета стимули. Все пак той смята, че планът вероятно ще предотврати преминаването на нивото на безработица над 10 на сто, след като през януари бяха отчетени 7,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още