IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тръмп напуска потъващия кораб Trump Entertainment Resorts

Операторът на казина е изправен пред фалит, милиардерът обвинява за това облигационерите

12:47 | 14.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Тръмп напуска потъващия кораб Trump Entertainment Resorts

Милиардерът Доналд Тръмп е напуснал борда на задлъжнялата компания Trump Entertainment Resorts Inc., тъй като облигационерите обмислят да принудят операторът на казина да обяви банкрут следващата седмица, съобщи Bloomberg.

“Нямам нищо общо с компанията. Не съм в борда”, е заявил Тръмп, който беше председател на борда, в телефонно интервю в петък. Милиардерът е добавил, че “няма идея” дали ще бъде подадена молба за защита от фалит.

На 17 февруари изтича крайният срок за изплащане на облигационен заем от 53 млн. долара с падеж на 1 декември. Срокът е бил увеличаван четири пъти след изтичането на първоначалната отсрочка на 31 декември. Облигационерите планират да принудят Trump Entertainment да подаде молба за защита от фалит в началото на следващата седмица, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на запознати анонимни източници.

Доналд Тръмп държи 28 на сто от акциите на компанията, по данни към 21 март до регулаторните органи. Дъщеря му Иванка Тръмп също е напуснала ръководството.

В свое изявление Тръмп пояснява, че не е съгласен с решенията и действията на облигационерите.

Трите казина на Trump Entertainment вече са минавали през процедурата за обявяване на фалит – в началото на 90-те години на миналия век и през 2004 г.

Към момента пазарната капитализация на компанията се е понижила до 7,3 млн. долара от върха си при 842 млн. долара през август 2005 г.

Според Тръмп представителите на облигационерите са “взели поредица от лоши решения и са насърчили излишни разходи, което е довело до тежки проблеми в компанията. “Компанията вече не се управлява по стандартите, използвани в другите ми дейности“.

През 2008 г. приходите от хазартни игри в Атлантик сити, където е базирана Trump Entertainment, са намалели с рекордните 7,6 на сто (втора поредна година на загуба) заради кризата и силната конкуренция. Спадът на приходите е продължил и през януари, когато е бил 9,4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още