IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Два месеца комисия ще проверява реституираните имоти в Студентски град

Целта е да се установят случаите на промяна на предназначението и нейната целесъобразност

16:07 | 13.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Два месеца комисия ще проверява реституираните имоти в Студентски град

В деловодството на Народното събрание е внесено проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за установяване на актове и действия, с които е уредена собствеността и начина на ползване на имоти в Студентския град. Предложението беше раздадено днес на народните представители и на медиите.

Инициативата за създаване на такава комисия е на парламентарната група (ПГ) на Коалиция за България. Под проекторешението освен депутати от левицата, са се подписали и техни колеги от НДСВ и от ДПС, както и независимият Станчо Тодоров.

Предлага се комисията да бъде създадена на паритетен принцип, като не е уточнена нейната численост. Предвидено е срокът за работа на комисията да бъде два месеца.

В мотивите на проекторешението се посочва, че предлаганата анкетна комисия трябва да извърши проверка на възстановяването на имоти на територията на Студентския град в София и да установи случаите на промяна на предназначението им и нейната целесъобразност.

Според вносителите резултатите от проверката трябва да се разглеждат като част от комплексните мерки, насочени към изясняване и утвърждаване на статута и управлението на Студентския град.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 13.02.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още