IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът за български имоти BPD отново отхвърли офертата на милиардера Луис

От фонда призовават акционерите си “да не предприемат действия по отношение на своите дялове в BPD”

10:50 | 13.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът за български имоти BPD отново отхвърли офертата на милиардера Луис

Фондът за инвестиции в имоти в България Bulgarian Property Developments PLC (BPD) отново отхвърли офертата за придобиване, отправена от Windsorville Investments Ltd - инвестиционна компания, управлявана от британския милиардер Джон Луис. Това показва съобщение на фонда до Лондонската борса, където се търгуват акциите му.

В сряда Луис отправи поредната оферта за придобиване на целия капитал на фонда на цена от 16 пенса на акция, след като увеличи дела си в BPD до 35,57%.

След като се е посъветвал със своите консултанти бордът на фонда е стигнал до заключението, че офертата значително подценява компанията, се казва в съобщението на BPD.

В момента консултантската компания Colliers CRE извършва нова оценка на портфолиото на фонда, която се очаква “ясно да покаже неадекватността на предложението на Windsorville”, казват от инвестиционния фонд. Наред с това неговата кешова позиция продължава да бъде стабилна и надхвърля сумата на банковите му задължения.

От фонда призовават акционерите си “да не предприемат действия по отношение на своите дялове в BPD”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още